Sportvoeding

Ben je een sporter en wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of sneller herstellen na een zware inspanning ? Wil je weten hoe voeding je daarbij kan helpen ?

Ik werk volgens de sportvoedingspiramide. Alles staat of valt met een juiste basisvoeding. Of je nou sport voor je plezier, om fit te blijven, sterker te worden of af te vallen, een goede basisvoeding is het fundament. Dit is dan ook de onderste en belangrijkste laag van de piramide.

Soms is de basisvoeding niet genoeg.  Dan gaan we in de middelste laag kijken naar de timing van je eten en of sportspecifieke voeding je kan helpen. Dit zijn sportdranken, sportrepen of sportgels die rondom een training of een wedstrijd genomen kunnen worden. Dit hangt mede af van de duur en de intensiteit van je training of je wedstrijd.

Tot slot kan het voorkomen dat je ondanks een goede basisvoeding een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen. Het kan in het topje van de piramide dan ook helpend zijn om extra vitamines, mineralen of vetzuren te gebruiken.

Samen aan de slag ? Neem contact met me op.

Tarieven

Sportvoedingsadvies (intake, uitgebreid voedingsadvies, 1 vervolg consult) : 150 euro
Vervolgconsulten : 30,00 euro