Dit is Berry

Dit is Berry.

 

Ik heb Berry in september 2016 leren kennen. Ik was net verhuisd naar Zwolle , was al flink wat kilo’s kwijt, maar zat een beetje op een dood spoor. Verhuizen, een nieuwe omgeving, een drukke baan  en drie weken zonder keuken is niet echt bevorderlijk voor iemand die wil afvallen.

Dus ik zocht een personal trainer.  Google kent iedereen en zo kwam Berry in mijn leven.  We zien elkaar twee maal per week om 7 uur ’s ochtends. In de sportschool. Een uur lang. En dat al twee en een half jaar.

Geloof mij, bewegen is niet echt leuk als je te zwaar bent. Dan wil je zeker weten dat elke zweetdruppel ergens toe leidt. Niet nutteloos en doelloos in de sportschool rondlopen, maar met een duidelijk doel voor ogen in de ijzers hangen. Afzien met een missie.

Trainen met Berry verveelt niet. Hij zorgt ervoor dat het leuk blijft.  Hij is rustig, straalt vertrouwen uit, is positief en dat met een beetje humor. Zeker dat laatste helpt op de vroege ochtend. Hij zorgt er zelfs voor dat mensen in een volle trein voor mij gaan staan als ik de dag na een training wat moeilijk loop. Hoe leuk is dat.

Twee en een half jaar structureel trainen gecombineerd met een gezond eetpatroon heeft ervoor gezorgd dat ik veel kilo’s lichter ben en mijn lichaam een metamorfose heeft ondergaan. En dat houd ik graag zo.  Maar dat gaat niet vanzelf.  Dat is hard werken in alle opzichten. Berry is nog niet van mij af.

Het is alle spierpijn, al het zweet en het afzien waard. Nou ja, meestal dan.  Ook ik heb stiekem wel eens geen zin. Ook dat gebeurt. Maar vertel dat vooral niet verder.

Denk je ook na over een personal trainer ? Twee goed bedoelde adviezen;

  • Een personal trainer kan het sporten gemakkelijker maken, schema’s op maat maken, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Een trainer in de arm nemen kan zeker helpen, maar daarmee bereik je niet automatisch resultaat. Je moet toch echt zelf die squats maken. Het komt niet vanzelf.
  • Sporten is belangrijk, maar een gezond voedingspatroon en een juiste mindset is minstens net zo belangrijk. Je hebt alle drie nodig om resultaat te bereiken.

Tot slot; woon je in de omgeving van Zwolle, Hattem, Heerde ? Ik ken een goede personal trainer.

Hij heet Berry.

www.bbpersonaltraining.nl

 

Gerelateerde artikelen